Remaja Dicekup Lakukan Maksiat Dengan Janda Bergetah. Apa yg terjadi sekepas itu sangat mengejutkan sebab janda tersebut telah..

 

Seorang lelaki sanggup berpura-pura konon wanita berusia 40 tahun yang dicekup bersamanya kerana disyaki berkhalwat sebagai ibu saudaranya kerana bimbang ditahan pihak berkuasa dalam operasi maksiat di sebuah hotel bajet di Jalan Pintu 10 di sini, kelmarin.

Lelaki berusia 17 tahun itu turut memberi alasan tidak melakukan apa-apa dengan memberi alasan menyewa bilik hotel berkenaan untuk berbual dengan pasangannya.Bagaimanapun, helah lelaki itu terbongkar apabila wanita terbabit mengaku lelaki itu adalah kenalannya ketika disoal siasat anggota penguat kuasa Jabatan Agama Islam Kedah (JAIK).

Penolong Pengarah Bahagian Undang-undang dan Penguat Kuasa JAIK Syeikh Mohd Roshidi Mahmud berkata, berdasarkan maklumat, pihaknya membuat pemeriksaan di hotel bajet berkenaan dan mengetuk sebuah pintu bilik disyaki disewa pasangan terbabit.Menurutnya, seorang lelaki berpakaian lengkap membuka pintu dan terkejut melihat anggota JAIK sebelum membenarkan pemeriksaan.

Ketika itu terdapat seorang wanita dipercayai bersembunyi dalam bilik air dalam keadaan takut dan hasil siasatan awal mendapati mereka tidak mempunyai sebarang hubungan mahram atau suami isteri, malah lelaki itu cuba memperdaya penguat kuasa konon wanita itu ibu saudaranya, namun gagal,” katanya, semalam.Katanya, wanita itu dipercayai ibu tunggal kepada tiga anak manakala lelaki berkenaan masih bujang dan dipercayai sudah mempunyai teman wanita.

Ternyata “Menikahi Janda” Bikin Bahagia dan Full Pahala, “ini dia faktanya”…

 

Menikah dengan j4nda tidaklah perihal yang aneh lagi di era saat ini ini. karna banyak perempuan yang manjadi single sehabis ditinggal mati si suami, terdapat pula yang telah cerai dengan suaminya, ataupun yang tidak cerai tetapi ditinggal oleh suami entah kemana sampai lama tidak terdapat laporan berita lagi. menikah dengan j4nda benar diperlukan kesiapan tambahan, tidak hanya modul tetapi perilaku berusia pula wajib lebih besar, supaya lebih balance dalam mengarungi bahtera rumah tangga nanti.

meski rasulullah shalallahu ‘alaihi wassalam merekomendasikan sebagian laki – laki buat lebih memprioritaskan p3r4wan buat dinikahi, bukanlah bermakna dia melarang seorang laki – laki menikah dengan j4nda.

bukankah istri dia pula j4nda?

nah, buat kamu sebagian laki – laki yang belum menikah, jangan hingga hanya perhatiin p3r4wan terus – terusan, j4nda pula memperkenalkan banyak barokah lho. itu disini faedah menikah dengan seorang j4nda. ikuti baik – baik ya…

1. segi dari meneladani rasul
tentu sudah jelas apabila cerita rasulullah, dia pula menikah dengan j4nda. apabila ini
disangka bagaikan kebaikan, tentu menikah dengan seseorang j4nda buat kita pula insyaallah.

2. j4nda ialah anugerah
bisa jadi aja aja benar agak berat perasaan mengemukakan j4nda ialah anugerah, melalui trik sebagian orang tentu berpikiran j4nda ialah satu bencana, j4nda ialah hukum karma dan juga lain sebagainya.

namun tidak j4nda serupa itu, terdapat pula j4nda yang benar peroleh tes dari allah swt, sisi dari cobaan iman dan juga segi dari meningkatkan keakraban dengan allah swt. jadi j4nda tidak seluruhnya bencana, j4nda pula ialah anugerah, takdir dan gelar yang diperoleh allah swt.

3. j4nda lebih berpengalaman
tentu apabila seseorang yang bergelar j4nda, berarti orang itu sudah menikah dan juga memiliki pengalaman dalam perkawinan. manis, asam dan juga pahitnya rumah tangga sudah dia rasakan.

tentang ini pula yang buat seseorang j4nda hendak banyak belajar dari perkawinan lebih dulu. dia kian lebih siaga dalam hadapi permasalahan rumah tangga.

4. j4nda memiliki antusias baru
apabila dalam perkawinan lebih dulu dia telah kandas, berarti dia hendak terasa gemari dan juga memiliki antusias baru dalam perkawinan yang setelah itu. terasanya dia punyai energi yang baru, serupa baterei full yang siap gunakan.


bukan cuma itu aja, j4nda hendak punyai pengalaman dalam perihal mengurus anak, mengurus rumah dan juga amat berarti gimana meengurus suaminya.

5. j4nda hendak lebih dewasa
benar berusia tidak dapat diukur dari umurnya, tidak dapat dilihat dari berapakah lama dia berumah tangga, namun berusia dapat dilihat dari tingkah laku dan juga pengalamannya. melalui trik j4nda punyai pengalaman, tentu dia berkembang bijak dan juga lebih lebih berusia dalam menggapi seluruh perilaku.

6. banyak pahala
apabila j4nda itu memiliki seseorang anak, berarti anak itu ialah seseorang anak yatim dan juga hendak banyak pahala buat kita apabila menginginkan mengurus dan juga melindungi anak yatim itu.

jadi, j4nda tidak kalah dengan p3r4wan, benar p3r4wan lebih menggoda namun j4nda dapat buat hidup senang full pahala.

masih senantiasa ragukah dengan seseorang j4nda? jangan hingga kamu hanya cuma membaca aja, tolong dibagikan informasi ini di medsos supaya mampu berguna buat netizen yang lain.

sumber: rumahmanfaat. com