Hilang selepas PRU, inilah wajah terkini Rosmah Mansor. Cuba korang lihat hidung beliau, ada sesuatu…

Isteri bekas Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor tiba di Ibu Pejabat SPRM kira-kira jam 10.43 pagi semalam bagi memberi keterangan berhubung kes SRC International iaitu anak syarikat 1Malaysia Development Bhd (1MDB) yang kemudiannya diletakkan di bawah Kementerian Kewangan pada tahun 2012.

Rosmah yang mengenakan baju kurung berwarna biru dan berselendang merah turut ditemani anak perempuannya Nooryana Najwa dan suami Daniyar Kessibayev serta barisan peguam terdiri daripada K Kumaraendran dan Geethan Ram Vincent.

Namun, gambar Rosmah telah mendapat perhatian netizen dan rata-rata mereka terkejut melihat wajah bekas Perdana Menteri itu secara dekat (zoom in).

Walau bagaimanapun, peguamnya Datuk K. Kumaraendran dan Datuk Geethan Ram Vincent memberitahu pemberita siasatan berhubung dengan isu SRC International Sdn Bhd selama tiga jam.

Sebelum itu, bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak hadir dua kali ke tempat yang sama pada 22 dan 24 Mei lalu bagi memberi keterangan berhubung kes sama.

Pada 5 Disember 2015, SPRM telag mengambil kenyataan daripada Najib mengenai siasatannya ke SRC dan RM2.6 bilion dimasukkan ke dalam akaun peribadinya.

 


Rosmah yang tiba di pejabat SPRM telah mengenakan baju kurung biru dan selendang berwarna merah itu telah mendapat perhatian netizen. Mereka juga telah meninggalkan komen dengan cara menghina dan ada juga yang menganggap bahawa Rosmah masih cantik dan tidak perlu kutuk ciptaan Tuhan.

Macam hantu raya!

Jangan hina dan kutuk ciptaan Tuhan.

Najib tetap setia dengan Rosmah.

Sumber : FB Najib via ohmymedia.cc

Doktor Dedah 8 Prosedur Kecantikan Rosmah

Sebut je nama Datin Seri Rosmah Mansor, confirm satu Malaysia kenal dengan isteri bekas Perdana Menteri ke-6 kita ni. Kini dah berusia 67 tahun, kita dapat lihat sedikit perbezaan pada wajah Rosmah jika nak dibandingkan dengan wajahnya dahulu.


Sumber: Blog

Sumber: Blog
Bagi menjawab persoalan ramai, Dr. Siew Tuck Wah, seorang doktor kosmetik terkenal dari Singapura ada menulis satu artikel di laman webnya menjelaskan apa yang telah menyebabkan muka Rosmah semakin hari semakin pelik.

“Muka Rosmah ni memang nightmare. Terlalu hodoh dan menakutkan, dia contoh terbaik untuk menunjukkan hasil pembedahan yang tak sepatutnya terjadi. Anak dia, Azrene Ahmad pun ada cakap yang doktor estetik memang selalu datang kat rumah dorang,” kata Dr. Siew dalam satu entri Facebook.

Sumber: Dr.Siew
Dalam artikel tu Dr. Siew memuji kecantikan Rosmah dalam gambar yang diambil pada tahun 1998.

Dalam gambar ni dia seorang yang cantik, jauh bezanya dengan rupa dia sekarang.”

Sumber: Blog

Sumber: Blog


Rosmah tidak pernah mengaku melakukan sebarang prosedur kecantikan tetapi Dr. Siew sebagai seorang profesional yang arif dalam bidang ini mendedahkan 8 prosedur kecantikan yang mungkin telah dilakukan oleh isteri bekas Perdana Menteri ke-6 ini.

Filler pada pipi
Filler pada dagu
Filler pada nasolabial folds
Botox pada dahi
Botox pada kedutan mata
Implan pembedahan pada hidung
Pembedahan brow lift
Hairspray diguna berlebihan
Kalau korang tak sure nasolabial folds tu apa, ada orang panggil smile lines. Bila kita senyum garis tepi mulut kita akan muncul.

Sumber: Dr.Siew
Mak aih banyaknya prosedur yang dia buat. Dalam Islam, pembedahan kosmetik adalah diharamkan kecuali atas sebab-sebab munasabah kerana mengubah ciptaan Tuhan.

sumber: lobakmerah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*