Polis Ini Melempang Wanita Ini Sehingga Pengsan Tetapi Bila Disiasat Ini Sebab Kenapa Polis Ini Buat Demikian

Video Penuh Berada Di Bawah Artikel Ini

ADA kisah di sebalik video tular yang menunjukkan seorang pegawai polis tiba-tiba menampar seorang wanita.

Dalam video itu yang dirakamkan di sebuah panggung dangdut, seorang pegawai polis dilihat melempang seorang wanita sehingga dia jatuh terduduk dan pengsan.

Wanita itu jatuh di hadapan seorang kanak-kanak, dipercayai anaknya, yang menangis selepas menyaksikan adegan tersebut yang dianggap kejam.

Polis Jawa Tengah mengesahkan kejadian itu berlaku di Blora baru-baru ini dan anggota polis terbabit, dikenal pasti sebagai Riyanto sebenarnya adalah bapa saudara mangsa.

SEBAB KENAPA WANITA DI TAMPAR

Selepas siasatan dijalankan, jurucakap Polis Jawa Tengah, Agus Triatmaja berkata Riyanto menampar anak saudaranya kerana malu dengan cara dia berpakaian.

Ketika itu mangsa dilihat memakai baju-T dan seluar pendek merah jambu.

“Dia diminta mengawasi mangsa, yang sering memalukan keluarga. Dia selalu berpakaian tidak sopan. Ibunya malu dengannya,” kata Agus, memetik Detik.

“Riyanto tidak dapat menahan kemarahannya, jadi dia menampar mangsa,” katanya.

Tidak setakat malu, maklumat mengenai kehidupan peribadi mangsa dan gaya hidupnya yang tidak terkawal yang diperolehi daripada Polis Negara telah menyebabkan Riyanto bertambah kecewa.

“Selama beberapa tahun mangsa mengalami ketidakstabilan mental kerana suaminya meninggalkannya,” kata Jurucakap Polis Negara, Syahar Diantono, memetik Detik.

“Sudah ada beberapa kali laporan mangsa tidak terkawal, menari dan minum di jalanan.”

Bagaimanapun Syahar memberi amaran kepada pegawai-pegawai lain untuk tidak bertindak seperti Riyanto kerana tugas polis adalah melindungi rakyat.

“Tidak kira, jika orang itu keluarga atau tidak, terutamanya jika mereka bukan keluarga polis tidak sepatutnya melakukan perkara seperti itu,” katanya.

Sementara itu, Riyanto meminta maaf kepada mangsa dan akan menerima hukuman dalaman yang belum ditentukan, walaupun bukan pertuduhan jenayah.

Sekarang mangsa tidak diketahui berada di mana tetapi polis percaya dia telah melarikan diri.

VIDEO KEJADIAN WANITA INI DILEMPANG

SUMBER : MSTAR ONLINE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*